خالبرداری با روشهای گوناگونی امکانپذیر است. اکثر مردم در هر سن و سالی تمایل دارند تا خال خود را بردارند. برخی از خالها شاید خطری هم نداشته باشند ولی روی ظاهر و اعتماد به نفس افراد تأثیر منفی میگذارد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی مردم اطلاعات خود را در این زمینه به راحتی افزایش میدهند و بهترین روش را با مشورت یک پزشک ماهر انتخاب میکنند. در این مقاله از سری مقالههای کلینیک زیبایی وایو بیشتر در مورد این موضوع مهم با شما صحبت خواهیم کرد.

روشهای خالبرداری
روشی که برای خالبرداری مورد استفاده قرار میگیرد بستگی به موارد و شرایط مختلفی دارد که میتوان به محل خال، نوع آن،سن زیباجو و رنگ خال اشاره کرد.
روشهای اصلی که برای خالبرداری مورد استفاده قرار میگیرند شامل: روش جراحی، روش سوزاندن، روش کرایو، برداشتن با پلاسما، برداشتن خال با RF میباشد.

روش جراحی
یکی از پرکاربرد ترین روش ها در خالبرداری است. در این روش پس از پس از بیحس کردن محل خال، با قیچی یا تیغ جراحی خال برداشته میشود. این روش به سه شکل محتلف انجام میشود
روش بیوپسی پانچ
در این روش خال را با استفاده از دستگاه مخصوصی برمیدارند، و پوست آن ناحیه را پانچ میکنند. این روش برای برداشتن خالهای کوچک مناسب تر است.
تراشیدن
در این روش پس از بیحسی موضعی، با تیغ جراحی سطح خال برداشته شده و با پوست اطراف آن همسطح میشود.
جراحی برشی
اگر خال مورد نظر بدخیم باشد، جراحی برشی کارایی خود را به رخ خواهد کشید. پزشک با استفاده از این روش خال را کاملا برش داده و برمیدارد و پس از آن زخم را بخیه مخصوص زیبایی میزند.
روش استفاده از کوتر
این روش یک روش قدیمی و منسوخ شده است که با استفاده از حرارت و سوزاندن خال انجام میشود.احتمال ایجاد اسکار در این روش زیاد است و به خصوص در برداشتن خال های صورت به هیچ وجه توصیه نمیشود.
روش کرایو
روش کرایو برای برداشتن خالهایی که ریشه ندارند و سرطانی نیستند مناسب است. به عقیده بسیاری از متخصصین این روش بهترین روشی است که میتوان در خالبرداری معرفی کرد. در این روش، گاز نیتروژن اکسید به وسیله ی دستگاه های مخصوص به سطح پوست زده میشود تا خون رسانی به سلول های خال را با استفاده از سرما مختل کنند و سپس خال را برمیدارند
برداشتن خال با RF
RFکه به امواج رادیوفرکانسی اشاره میکند باید توسط متخصصی که مهارت بالایی دارد انجام شود و نتیجه کار کاملاً تمیز و بدون ایجاد اسکار خواهد بود.
روش پلاسما
جدیدترین روش هم برداشتن خال با پلاسما است. خالهایی که در نواحی حساس بدن هستند را با این روش به راحتی و بدون خونریزی میتوان برداشت.
مقایسه روش های خالبرداری از نظر اسکار و ماندگاری جای خال
خال برداری با لیزر در مواردی ممکن است برگشت داشته باشد. البته لیزر امکان میزان کمترین ایجاد اسکار را هم در بر دارد. به همین دلیل، برای برداشتن خالهای ریز خصوصاً خالهای ریز صورت روش مناسبی است. خال برداری با صورت فریز کردن امکان ایجاد اسکار را افزایش میدهد ولی باز هم به مهارت متخصص این موضوع بستگی دارد. در هر صورت بعد از هر روش خالبرداری باید هز 6 ماه یک بار به متخصص خود مراجعه کنید تا از احتمال برگشت آن بتوانید جلوگیری کنید.
بهترین روش خالبرداری
از نظر متخصصین بهترین روش خالبرداری روش رادیو فرکانسی یا RF است. دلیل بهتر بودن این روش، تسریع بهبودی و ترمیم جای زخم است.
تفاوت خالبرداری صورت با بقیه اندامها
خالبرداری صورت با حساسیت و وسواس زیادی همراه است. به این علت که نباید کوچکترین رد اسکار و لکهای روی صورت باقی بماند. عمدتاً از لیزر برای برداشتن خال صورت استقبال میشود و باید گفت برداشتن خال صورت روی ظاهر و اعتماد به نفس تأثیر بسزایی میگذارد. برداشتن خال بقیه اندامها بیشتر حالت درمانی دارد ولی خال روی صورت را از جنبه زیبایی هم باید مورد بررسی قرار داد.
فواید برداشتن خال
خالبرداری نتایج دائمی در بر دارد. شما بعد از برداشتن خال اگر هر 6 ماه به متخصص خود مراجعه کنید، از برگشت احتمالی و مجدد خال به راحتی میتوانید جلوگیری کنید. سرعت انجام هم یکی دیگر از فوایدی است که میتوان در نظر گرفت. خصوصاً روشهایی مانند برداشتن خال با لیزر به خاطر سرعت بالایی که دارد، امروزه مورد توجه قرار گرفته است. برداشتن خال در موارد زیادی بدون درد و خونریزی انجام میشود و تنها با استفاده از بی حسی موضعی امکانپذیر است.
عوارض برداشتن خال
عوارض خالبرداری با در نظر گرفتن روشی که مدنظر قرار میگیرد متفاوت است. در حالت عادی ولی بعد از گذشت چند هفته عارضه خاصی وجود ندارد و بهبودی کامل حاصل خواهد شد. پوستهای تیره شاید دچار تیرگی شوند که بعد از چند هفته این مشکل هم برطرف میشود.
قرمزی ناحیه بعد از برداشتن خال هم یکی دیگر از عوارضی است که وجود دارد. این یکی از عارضههای برداشتن خال با لیزر است که البته کم کم این مشکل هم برطرف میشود و جای نگرانی نیست. اسکار هم جزء عوارض تقریباً رایج است. این عارضه اگر رایج است؛ چون بستگی به مهارت پزشک دارد. البته همه چیز هم به مهارت پزشک مربوط نیست؛ چراکه خالهای بزرگتر با چنین عارضهای عمدتاً روبرو میشوند

اقدامات لازم قبل از برداشتن خال
قبل از خالبرداری باید یک سری آزمایشها را انجام دهید تا پزشک متوجه خوش خیم و بدخیم بودن خال شود و خالهای بد خیم باید کاملاً از بین بروند. معمولاً انجام آزمایش آسیب شناسی را هم برای خالهای خوشخیم نباید نادیده گرفت.
مراقبت های لازم بعد از برداشتن خال
شستشوی محل مورد نظر بعد از 24 ساعت را باید ضروری در نظر بگیرید. از پمادهای موضعی آنتی بیوتیک برای جلوگیری از بروز عفونت باید تا 1 هفته استفاده کنید.در طی 2 هفته بعد از برداشتن خال استفاده از کرمهای ترمیم کننده را فراموش نکنید. هر 3 ساعت 1 مرتبه ضدآفتاب خود را تمدید کنید. به هیچ عنوان به برنزه شدن و حمام آفتاب در طی دوره درمان خود تمایلی نشان ندهید. از تماس دست با ناحیه مورد نظر خودداری کنید.
سوالات شما
سوال: خالبرداری برای چه افرادی مناسب است؟
افرادی که دارای خال گوشتی هستند، کاندید مناسب برداشتن خال هستند. البته این افراد نباید مشکلات پوستی هم داشته باشند. برخی از مردم باید نوع خال خود را در ابتدا تشخیص دهند. خالی که احتمال بدخیم شدن آن وجود دارد، قطعاً باید برداشته شود و در برخی از موارد هم خالهای روی صورت یا بدن حتی اگر خوش خیم باشند به لحاظ زیبایی تأثیرات منفی به همراه دارند و بهتر است برداشته شوند.
سوال: خالبرداری برای چه افرادی مناسب نیست؟
افرادی که دارای خال با اندازه کمتر از 7 میلی متر دارند، نمیتوانند نسبت به خالبرداری اقدام کنند. افرادی که دارای خال بد منظره نیستند و از نظر زیبایی با مشکل روبرو نیستند، بهتر است نسبت به برداشتن خال چندان وسواس نداشته باشند.
سوال: زمان برطرف شدن جای خال برداشته شده چقدر است؟
به صورت معمول 2 تا 3 هفته بعد از عملیات خالبرداری، جای خالی خال برداشته شده بهبود پیدا میکند.
سوال: عوارض برداشتن خال در منزل چیست؟
شاید شما خال خطرناکی داشته باشید و اگر شخصاً در منزل نسبت به برداشتن آن اقدام کنید، سلامتی خود را به صورت جدی به خطر خواهید انداخت. احتمال بروز عفونت در خالبرداری در منزل بسیار بالا است.
سوال: آیا امکان برگشتن خال بعد ازخالبرداری وجود دارد؟
بله امکان برگشتن خال بعد از خالبرداری وجود دارد. سلولهای حاشیه خال که عمدتاً بی رنگ هم هستند یکی از دلایل برگشت خال هستند. برخی از متخصصین حاشیه را بر نمیدارند و به همین دلیل با مشکل برگشتن خال بعد از برداشتن احتمالاً روبرو خواهند شد. افرادی که سن آنها بالای 30 سال و خال برجسته و بی رنگ دارند به ندرت با احتمال برگشت خال روبرو میشوند ولی در حالت عادی باید هر 6 ماه مراجع کننده به پزشک خود مراجعه کند تا از بروز چنین مشکلی جلوگیری به عمل آورد.
سوال: بهترین پماد پماد یا کرم برای از بین بردن جای خال چیست؟
یکی از بهترین پمادهای مورد استفاده برای از بین بردن جای خال، پماد زینک اکساید است.
سوال: برطرف کردن سوزش بعد از خالبرداری؟
محل خالبرداری باید در این شرایط خشک و تمیز نگه داشته شود و دستورات پزشک به درستی رعایت شوند.
برای اطلاع از هزینه و شرایط انجام خالبرداری و مشاوره با متخصص، با شماره تلفن ۰۹۱۱۲۴۶۰۴۳۷ تماس بگیرید. یا به کلینیک زیبایی وایو به این آدرس مراجعه کنید.
سخن پایانی
خالبرداری یکی از حساسترین اقداماتی است که باید توسط یک پزشک ماهر انجام پذیرد. عمدتاً خالهای مادر زادی و دیس پلاستیک جزء خالهای خطرناک به شمار میآیند و به جهت درمانی باید برداشته شوند ولی دیگر انواع خال هم از نظر زیبایی شاید برداشتن آنها ضرورت داشته باشد. شما از مشاورین کلینیک زیبایی وایو میتوانید در این مورد اطلاعات بیشتری را به دست آورید.
فهرست مطالب
وایو رو از نزدیکتر دنبال کن!
یه عالمه فیلم و مطالب آموزشی در پیج وایو
به طور رایگان وجود داره...
instagram.com/vayuclinic

جدیدترین مطالب

پاکسازی پوست
پاکسازی صورت پاکسازی صورت به خاطر فواید، هزینهی مقرون به صرفه و سازگاری با انواع تیپ پوستی امروزه بسیار مورد استقبال قرار میگیرد. برخی از

مزونیدلینگ چیست؟
مزونیدلینگ چیست؟ مزونيدلينگ به عنوان یک تکنیک جوانسازی عالی برای جذب هرچه بهتر ویتامینها و انواع کرم موضعی روی پوست معرفی شده است. این روش

الکترولیز موهای زائد روشن و سفید
الکترولیز موهای زائد روشن و سفید با ابداع روش لیزر بسیاری از مشکلات مربوط به رفع موهای زائد رفع شد. از زمان ابداع این روش

مزوتراپی
مزوتراپی داشتن یک پوست زیبا آرزوی هر فردی است. به این منظور افراد روشهای مختلفی را برای داشتن پوستی شفاف و سالم امتحان میکنند. با

پاکسازی پوست
پاکسازی صورت پاکسازی صورت به خاطر فواید، هزینهی مقرون به صرفه و سازگاری با انواع تیپ پوستی امروزه بسیار مورد استقبال قرار میگیرد. برخی از

مزونیدلینگ چیست؟
مزونیدلینگ چیست؟ مزونيدلينگ به عنوان یک تکنیک جوانسازی عالی برای جذب هرچه بهتر ویتامینها و انواع کرم موضعی روی پوست معرفی شده است. این روش
خالبرداری
خالبرداری با روشهای گوناگونی امکانپذیر است. اکثر مردم در هر سن و سالی تمایل دارند تا خال خود را بردارند. برخی از خالها شاید خطری

الکترولیز موهای زائد روشن و سفید
الکترولیز موهای زائد روشن و سفید با ابداع روش لیزر بسیاری از مشکلات مربوط به رفع موهای زائد رفع شد. از زمان ابداع این روش